x

Zoek resultaten

Loading...


MFC's

 

 Thermische gasmassaflowmeters die zijn gebaseerd op het bypass concept worden generaliserend "MFC's" (MassFlowController) genoemd.

Ze zijn in het bijzonder geschikt voor kleinere gasstromen. De instrumenten zonder een regelklepje zijn eigenlijk geen controllers, maar "slechts" flowmeters. Die wel voorzien zijn van de regelklep worden gebruikt voor de flowregeling. Eigenlijk een heel economisch instrument! De kleinste volle schaal waarde is 10 NCCM (Normaal Cubieke Centimeter per Minuut), de grootste 450 NLPM (Normaal Liter Per Minuut).

Vögtlin Instruments heeft gedurende de laatste jaren een aantal series by-pass instrumenten gepresenteerd. De "standaard" is de Smart Series, die eventueel ook in systeempjes gebouwd kan worden om bijvoorbeeld branders te regelen of om gasmengsels te maken. In farmaceutische toepassingen kan geschakeld worden tussen de verschillende gassen die gebruikt worden om bioreactoren aan te sturen. Voor meer industriële applicaties is een IP-67 versie beschikbaar die ook voor zone 2 toepassingen ingezet kan worden.

De Compact Series kan 24 VDC extern of batterij gevoed zijn, Dit instrument is touch screen bedienbaar en optioneel uitgevoerd met een handbediend precisie regelventiel.

Het programma omvat bovendien een serie Pressure Controllers. Deze instrumenten regelen niet de flow maar de druk. De basis van deze instrumenten is een druktransmitter, die gekoppeld wordt aan een flowregelaar.