x

Zoek resultaten

Loading...


Meerkanaals ultrasone flowmeters voor gas

 

Ultrasone flowmeters worden steeds populairder, zowel voor vloeistoffen als gassen. Dit is mede vanwege de lage Total Cost of Ownership (TCO).

Transus Instruments presenteert 3-kanaals (2"-12") en 4-kanaals (3"-12") ultrasone gasflowmeters.Het meetconcept is gebaseerd op het looptijdverschil principe, waarbij Transus Instruments het gepatenteerde "Broadband Continuous Wave Signal Processing" toepast. In tegenstelling tot het zenden van korte maar hoogenergetische pulsen zenden de transducers van Transus Instruments een lange maar laag-energetische pulsenreeks uit, met daarin een "code". Deze code wordt uit het door de tegenliggende transducer ontvangen signaal middels autocorrelatie gefilterd.Omdat de benodigde energie zo laag is, zijn de debietmeters van Transus Instruments intrinsiek veilig, EEx ia, en daarmee voor zone 0 toepassingen geschikt.

De 3-kanaals UIM-3 is een fantastische procesflowmeter, met een voorbeeldige nauwkeurigheid.  Allocatiemetingen, biogas, fakkelgas, en andere procesgassen zijn prima applicaties voor dit instrument.

De 4-kanaals UIM-4 is goedgekeurd voor verrekeningsdoeleinden. Met een 0,2 % nauwkeurigheid na calibratie en een 0,1 % van meetwaarde reproduceerbaarheid wordt voldaan aan alle eisen van de MID 2014/32/EU.