x

Zoek resultaten

Loading...


Mechanische en elektromagnetische flowmeters

 

VA-meters in kunststof, glas of in staal zijn breed toegepaste instrumenten, met name wanneer lokaal een aanwijzing voldoende is. Soms worden de instrumenten voorzien van contacten voor alarmeringsfuncties, terwijl de stalen uitvoeringen ook van een 2-draads transmitter voorzien kunnen worden. Bovenal zijn deze flowmeters aantrekkelijk geprijsd.

Er zijn verschillende opties wat betreft de procesaansluiting, en als de gewenste versie niet standaard beschikbaar is wordt deze op specificatie gemaakt. Zo worden er speciale uitvoeringen gemaakt die eventueel voorzien kunnen worden van een specifiek modelnummer, bijvoorbeeeld TS4-6484.

Model Gardex is een targetmeter. Deze wordt doorgaans tussen twee flenzen ingebouwd, en heeft een ronde schaal voor aanwijzing van het debiet. Dit type flowmeetr kan in een horizontale maar ook verticale leiding worden geplaatst, waarbij de stromingsrichting ook naar beneden gericht kan zijn. Een schakelpunt voor bewakingsfuncties is een optie.

Naast model Gardex zijn ook de modellen Prima, Intra en Staurand economische meetinstrumenten. De Intra heeft een doorzichtig glas, waardoor men in de vloeistof kan kijken en kan zien hoever de meetplaat wordt weggedrukt, terwijl model Prima is voorzien van een wijzerplaat. Bijvoorbeeld voor ondoorzichtige of troebele producten is dit een praktische oplossing. Model Staurand is een geheel kunstof meetelement dat tussen flenzen geplaatst wordt. Dit instrument is geschikt voor bijvoorbeeld PVC leidingen, en prijstechnisch vooral interessant in grote leidingen.

Het programma van Mecon omvat tevens elektromagnetische flowmeters. De kleinste diameter is een DN2, de grootste is DN2000.

De Magflux A is hiernaast afgebeeld. Deze uitvoering heeft een geheel afgelaste constructie, onderhoudsvriendelijk voor de lange termijn! Elektrodematerialen naar keuze, en uiteraard diverse rubbersoorten voor de inwendige liner, maar ook PTFE en andere resistente kunststofsoorten. Ook voor hoge druk uitvoeringen kunt u ons uitdagen.

Voor kleinere flows komen de modellen Magflux F4 en F5 in aanmerking. Deze debietmeters met een keramisch meetbuisje en platina elektroden zijn leverbaar in DN2 en DN4 uitvoering, model Magflux F5 ook nog in DN8 en DN12.