x

Zoek resultaten

Loading...


Flowmeters voor OEM-applicaties

 

 

De flowmeters van het Zwitserse Digmesa worden vooral in OEM-toepassingen ingezet, zoals in koffiemachines, flessen vulmachines, drankenapparaten, koeling van lasapparaten, chemicaliëndosering, applicaties in halfgeleiderindustrie, enz.

Vele modellen zijn gebaseerd op een turbine-achtig meetconcept. Andere instrumenten zijn gebaseerd op het verdringerconcept. De flowmeters zijn in kunststof uitgevoerd, of soms ook in messing. Voor zeer corrosieve media kan men kiezen voor materialen als o.a. PVDF en PEEK.

Dat Digmesa niet stil staat maar doorontwikkelt wordt getoond met de continue introductie van nieuwe producten. Daaronder de Nano en ook Nano Brass. Deze kleinere flowmetertjes zijn niet oriëntatiegevoelig, en genereren veel meer pulsjes per volume-eenheid.

Op korte termijn wordt een ultrasone flowmeter geïntroduceerd, waarbij het opvalt dat deze qua constructie recht is. Men kan er doorheen kijken. Dit instrument is uitgevoerd in ½ inch PFA-tubing, en is een oplossing voor debietmetingen van o.a. UPW in de halfgeleiderindustrie.

Op een iets langere termijn wordt een flowmeter verwacht die gebaseerd is op een geheel nieuwe meettechniek, iets wat de laatste 5 jaar niet meer is gebeurd. Dit instrument zal in het bijzonder geschikt blijken voor het meten van hele kleine flowtjes. Tot microliters per seconde...